Ons Blog

Waar loop jij op leeg?

Gepubliceerd: 4 oktober 2021
Door: Erica Risiglione

Blog

Wat geeft altijd energie en wat niet. Wat kun jij thuis halen en wat op je werk?

En dan gaan we vanaf nu meer hybride werken!!! Mijn auto is hybride, volgens mij schakelt hij zonder enige moeite van zijn accu over naar zijn benzine motor en weer terug. Maar of dat voor jou en mij ook geldt? Of wij ook zo makkelijk schakelen? Of wij ook zo makkelijk veranderen? Jij misschien wel, maar een ander zit daar mogelijk totaal anders in.

Wat ik wel weet is dat het goed is om te weten waar je energie van krijgt en waar je op leeg loopt. Als je daar duidelijkheid over hebt dan kun je misschien beter bepalen wanneer en waarvoor je wel of niet op kantoor zou willen zijn.

4 principes die energie opleveren of (als het er niet is) energie kosten:

1. Eenheid

Eenheid geeft energie! Eenheid leidt tot verbinding, er zijn gemeenschappelijke doelen en idealen. Er wordt richting gegeven, face to face gesprekken gevoerd en er is persoonlijke aandacht waarbij ervaringen worden gedeeld.

Maar: Als eenheid energie geeft, betekent het automatisch dat veelheid energie kost. Niet werken met je talenten, geen persoonlijke aandacht. Afstand of afzondering tussen personen geen teamuitjes of gezamenlijke doelen. Voel je hem al?

2. Tegenstelling

Tegenstelling geeft energie! Afwijkende meningen, zwart-wit stellingen maar ook diversiteit in het team. Het geeft je de kans te dromen en een eigen mening te hebben. Het maakt zaken expliciet en er is sprake van feedback. Misschien niet altijd makkelijk maar er komt zeker een hele berg energie vrij.

Maar: Als tegenstelling energie geeft, betekent het automatisch dat vlakheid energie kost. Met elkaar meepraten, je aanpassen, niet trouw zijn aan jezelf of als een slachtoffer passief zijn. Het lijkt soms makkelijk maar vreet uiteindelijk wel energie.

3. Focus

Focus geeft energie! Als je werk kunt bundelen, prioriteiten kunt stellen met deadlines en kaders, als je grenzen kunt bepalen en als er iemand verantwoordelijk is.. als er een stip aan de horizon is. Dan weet je waar je mee bezig bent en levert het energie op.

Maar: Als focus energie geeft, betekent het automatisch dat versnippering energie kost. Als het werk ad-hoc is, je niet weet wat de essentie van alles is en je als een kip zonder kop aan het werk bent. Ik vermoed dat je aan het einde van de dag redelijk uitgeput kunt zijn.

4. Verandering

Verandering geeft energie! Of het nu om afwisseling van taken gaat, verrassend zijn, agenda’s omgooien of stoppen met iets dat niet werkt. Soms spannend, maar het levert (uiteindelijk) wel energie op.

Maar: Als verandering energie oplevert, betekent het automatisch dat ‘hetzelfde’ energie kost. Er verandert niets, niemand is kritisch en voor je het weet trek je aan een dood paard.

Dus…

Hoe gaat het met jou? Als je hybride gaat werken, wat ga je dan thuis en wat ga je op je werk doen? Waar krijg jij energie van en wat kost jou energie? En na al dat thuis werken… misschien voelt het alsof je weer moet ‘reïntegreren’ op je werk. Bedenk je dan ook dat je nu ook de kans hebt om iets te veranderen. Energie te krijgen in plaats van (nog meer) te verliezen.

Kan humor en uitdaging een rol spelen bij het behouden van energie? Het aangaan van veranderingen in je werk(houding), of het ‘uitdagen’ van je collega’s? Volgende maand meer hierover.Bevrijdingsdag op 7 juli

Gepubliceerd: 4 juli 2021
Door: Erica Risiglione

Blog

Humor en uitdaging, een boost voor je mentale brein en je energie, maar waarom zou je het nog meer gebruiken?

Zoek naar gewoonte, geen motivatie…

Gepubliceerd: 1 juni 2021
Door: Erica Risiglione

Blog

Met humor en uitdaging je fysieke energie een oppepper geven.

Doe jij mee met de anti-klaag challenge?

Gepubliceerd: 5 april 2021
Door: Erica Risiglione

Blog

1 maand niet klagen en geef je mentale energie een boost!

(Kern)waarden? Overboord ermee!

Gepubliceerd: 1 maart 2021
Door: Erica Risiglione

Blog

humor en een lach zijn een manier om jezelf niet te serieus te nemen en daardoor juist sterker in je schoenen te staan.

Een emotioneel wrak!

Gepubliceerd: 1 februari 2021
Door: Erica Risiglione

Blog

Hoe humor je emotionele energie kan oppeppen.

Lastige mensen in een notendop

Gepubliceerd: 30 november 2020
Door: Erica Risiglione

Blog

Alle artikelen uit 2020 samengevat. Lastige mensen blijven lastig, maar humor en uitdaging kan je helpen.

DE Koning-Keizer

Gepubliceerd: 2 november 2020
Door: Erica Risiglione

Blog

bazig, autoritair, dictatoriaal… ook dan kan humor en uitdaging je helpen. Misschien niet naar hem, maar wel naar jezelf!

Schijnheiligen

Gepubliceerd: 6 oktober 2020
Door: Erica Risiglione

Blog

Schijnheiligen, stoor jij je er ook zo aan? Maar wat kun je ermee?

Complotdenkers

Gepubliceerd: 1 september 2020
Door: Erica Risiglione

Blog

Complotdenkers zoeken een waarheid. Als die echt niet klopt kun je maar 1 ding doen. Absurd creatief zijn.

Mijn wraak was niet zoet

Gepubliceerd: 30 juni 2020
Door: Erica Risiglione

Blog

Ik heb hem nog een keer in de val laten lopen. Dat voelde even goed, maar uiteindelijk trok ik toch aan het kortste eind…

Praatjes vullen geen gaatjes

Gepubliceerd: 2 juni 2020
Door: Erica Risiglione

Blog

Sommigen lijken begaafd anderen verzinnen er zoveel omheen dat je gek van het geklets wordt… Wat moet je toch met deze kletsmajoren.

De Energieslurper

Gepubliceerd: 2 mei 2020
Door: Erica Risiglione

Blog

Je biedt een luisterend oor, je geeft advies, je staat voor ze klaar… en wat blijkt… ze doen er helemaal niets mee. Doodmoe word je ervan…

Geef ze 1 vinger…

Gepubliceerd: 1 april 2020
Door: Erica Risiglione

Blog

Ken jij ze ook, mensen die je grenzen continu overschrijden? Op dit moment zouden het ook maarzo je kinderen kunnen zijn…

Het wordt echt nooit beter!

Gepubliceerd: 26 februari 2020
Door: Erica Risiglione

Blog

Raar, heel raar, rete irritant… maar soms zijn mensen vooral immens vermoeiend. Je hebt al zoveel tijd en aandacht aan ze besteed en toch blijven ze het slachtoffer van de hele wereld.

boos, boos, boos

Gepubliceerd: 3 februari 2020
Door: Erica Risiglione

Blog

Wat moet je met die onmogelijke mensen? Kun je ze ook met humor uitdagen en hun patronen doorbreken? We gaan het dit jaar proberen.

Humor en Uitdaging in een notendop

Gepubliceerd: 4 december 2019
Door: Erica Risiglione

Blog

Alle artikelen van 2019 samengevat… Helaas, het nut en het effect van humor en uitdaging valt niet in 1 notendop te vatten. Dus het zijn er 5 geworden 🙂

Ik kan het ook niet helpen…

Gepubliceerd: 5 november 2019
Door: Erica Risiglione

Blog

Communiceren met humor en uitdaging gaat niet altijd over een ander. Het kan ook over jezelf gaan. En voor je het weet ontvang je complimenten.

Ja maar… Dat wil ik niet!!!

Gepubliceerd: 30 september 2019
Door: Erica Risiglione

Blog

Door humor en uitdaging kun je een chronische klager op een positieve wijze helpen in opstand te komen tegen zijn eigen gedrag.

verrassen en verfrissend

Gepubliceerd: 2 september 2019
Door: Erica Risiglione

Blog

Communiceren met humor en uitdaging is verrassend en verfrissend voor alle partijen. Probeer het maar eens en geniet van het effect.

Mijn kinderen smakken

Gepubliceerd: 28 juni 2019
Door: Erica Risiglione

Blog

Soms wil je dat gedrag verandert of dat een situatie geaccepteerd wordt. Dat kan met humor en uitdaging.

Bevrijdingsdag op 26 mei

Gepubliceerd: 3 juni 2019
Door: Erica Risiglione

Blog

humor en uitdaging werkt bevrijdend mits je het juiste contact hebt en het met een positieve intentie doet. Het mag echt, dus stap over JOUW grens heen.

Contact door humor en uitdaging

Gepubliceerd: 28 april 2019
Door: Erica Risiglione

Blog

Laat ze het lekker zelf oplossen…

Gepubliceerd: 25 maart 2019
Door: Erica Risiglione

Blog

Waarom zou je communiceren met humor en uitdaging? Omdat jij minder hard hoeft te werken en de ander creatiever wordt om zelf oplossingen te vinden voor zijn problemen.

Het effect van de lach

Gepubliceerd: 25 februari 2019
Door: Erica Risiglione

Blog

Waarom zou je communiceren met humor en uitdaging? Omdat de lach een geweldig positief resultaat oplevert voor zowel de zender als de ontvanger.

Relativeren? Humor helpt.

Gepubliceerd: 4 februari 2019
Door: Erica Risiglione

Blog