Veinzen tot je een ons weegt

Gepubliceerd: 30 april 2018
Door: Erica Risiglione

Doe jij wat anders, dan krijg je ook wat anders

Met een ‘echt en warm’ contact kan er heel veel veranderen. Als het om coaching trajecten gaat dan praten ze over een klik, die zou je met elkaar moeten hebben. Maar… Kun je deze misschien ook gewoon creëren? Even een stukje toneelspel, maar ja soms moet je iets anders doen om je relatie te verbeteren of te veranderen, waarna alles weer heel natuurlijk kan verlopen.

Ga je mee op avontuur?

Dat was onze vraag begin van het jaar. En dan natuurlijk wel op een communicatief en persoonlijk avontuur, want dat is onze techniek zeker wel. We vragen je dingen te doen die je normaal gesproken niet of nooit doet. Zo ook het toneelspel. (Waarna we trouwens vaak terug horen dat het ‘toneelspel’ achteraf toch zeer passend gedrag is en het oude gedrag meer toneelspel was.)

Veins een echt en warm contact

Stoor jij je aan iemand maar wil of moet je wel met hem of haar verder? Ga dan in je volgende gesprek eens ‘op avontuur’. Als je tegenover hem of haar zit, bedenk je dan eens dat dit toch wel een Ontzettend Grappig Iemand is (een OGI zegt Wills altijd). Zet een glimlach op je gezicht en straal uit dat ook deze persoon enorm goede en positieve kanten heeft.

Ja ja, ik hoor je denken! STOM!!!! Is het ook. En dit stomme kost ook nog veel moeite maar als je het aangaat en volhoudt levert het ook nog iets op ook: Contact!!! En daar kun je mee werken, mee praten, mee schakelen en… uitdagen! Kijk, en dan wordt het weer leuk. Want jij hebt het contact weten te maken, je mag hem of haar zelfs gaan uitdagen (het liefst met humor) en vervolgens schept die uitdaging ook nog weer een band.

Voorbeeld

Ik werkte enkele jaren terug met een bijzonder lastige manager. Vond iedereen en daar werd dan ook naar hartenlust over geklaagd. De eerste weken begreep ik niet waarom ik de opdracht was aangegaan, maar op enig moment zat ik bij hem aan de tafel en besloot ik te bedenken en uit te stralen dat deze persoon OOK enorm goede en leuke dingen in zich heeft. Ik moet je zeggen dat ik zelf verbaasd was over de snelheid van het resultaat. Voor ik het wist waren we ‘vrienden’. Ik kon met hem lezen en schrijven en mijn opdracht was ineens aanzienlijk leuker. Laten we het manipuhelpen noemen, want sinds dat moment gebruik ik het regelmatig.

Andere opdrachten die wij mensen geven zijn wel eens spannend. Moet ik dat gaan zeggen? Dan krijg ik ruzie enz. enz. En dat is nu het fijne aan deze ‘opdracht’. Je kunt er helemaal NIETS mee kapotmaken. Dus eigenlijk geen enkele reden waarom je het niet zou doen ? Maar ach: we weten allemaal dat er hele andere reden zitten achter het wel of niet uitproberen van iets nieuws.

Uit de categorie: Kom uit je comfortzone, doe eens wat anders en verras jezelf. Baat het niet, deze schaadt zeker niet.