Waar loop jij op leeg?

Gepubliceerd: 4 oktober 2021
Door: Erica Risiglione

Blog

Wat geeft altijd energie en wat niet. Wat kun jij thuis halen en wat op je werk?

En dan gaan we vanaf nu meer hybride werken!!! Mijn auto is hybride, volgens mij schakelt hij zonder enige moeite van zijn accu over naar zijn benzine motor en weer terug. Maar of dat voor jou en mij ook geldt? Of wij ook zo makkelijk schakelen? Of wij ook zo makkelijk veranderen? Jij misschien wel, maar een ander zit daar mogelijk totaal anders in.

Wat ik wel weet is dat het goed is om te weten waar je energie van krijgt en waar je op leeg loopt. Als je daar duidelijkheid over hebt dan kun je misschien beter bepalen wanneer en waarvoor je wel of niet op kantoor zou willen zijn.

4 principes die energie opleveren of (als het er niet is) energie kosten:

1. Eenheid

Eenheid geeft energie! Eenheid leidt tot verbinding, er zijn gemeenschappelijke doelen en idealen. Er wordt richting gegeven, face to face gesprekken gevoerd en er is persoonlijke aandacht waarbij ervaringen worden gedeeld.

Maar: Als eenheid energie geeft, betekent het automatisch dat veelheid energie kost. Niet werken met je talenten, geen persoonlijke aandacht. Afstand of afzondering tussen personen geen teamuitjes of gezamenlijke doelen. Voel je hem al?

2. Tegenstelling

Tegenstelling geeft energie! Afwijkende meningen, zwart-wit stellingen maar ook diversiteit in het team. Het geeft je de kans te dromen en een eigen mening te hebben. Het maakt zaken expliciet en er is sprake van feedback. Misschien niet altijd makkelijk maar er komt zeker een hele berg energie vrij.

Maar: Als tegenstelling energie geeft, betekent het automatisch dat vlakheid energie kost. Met elkaar meepraten, je aanpassen, niet trouw zijn aan jezelf of als een slachtoffer passief zijn. Het lijkt soms makkelijk maar vreet uiteindelijk wel energie.

3. Focus

Focus geeft energie! Als je werk kunt bundelen, prioriteiten kunt stellen met deadlines en kaders, als je grenzen kunt bepalen en als er iemand verantwoordelijk is.. als er een stip aan de horizon is. Dan weet je waar je mee bezig bent en levert het energie op.

Maar: Als focus energie geeft, betekent het automatisch dat versnippering energie kost. Als het werk ad-hoc is, je niet weet wat de essentie van alles is en je als een kip zonder kop aan het werk bent. Ik vermoed dat je aan het einde van de dag redelijk uitgeput kunt zijn.

4. Verandering

Verandering geeft energie! Of het nu om afwisseling van taken gaat, verrassend zijn, agenda’s omgooien of stoppen met iets dat niet werkt. Soms spannend, maar het levert (uiteindelijk) wel energie op.

Maar: Als verandering energie oplevert, betekent het automatisch dat ‘hetzelfde’ energie kost. Er verandert niets, niemand is kritisch en voor je het weet trek je aan een dood paard.

Dus…

Hoe gaat het met jou? Als je hybride gaat werken, wat ga je dan thuis en wat ga je op je werk doen? Waar krijg jij energie van en wat kost jou energie? En na al dat thuis werken… misschien voelt het alsof je weer moet ‘reïntegreren’ op je werk. Bedenk je dan ook dat je nu ook de kans hebt om iets te veranderen. Energie te krijgen in plaats van (nog meer) te verliezen.

Kan humor en uitdaging een rol spelen bij het behouden van energie? Het aangaan van veranderingen in je werk(houding), of het ‘uitdagen’ van je collega’s? Volgende maand meer hierover.